Rieten daken

Een nieuw rieten dak

Bij nieuwe rieten daken leggen we duidelijk de nadruk op levensduur. We willen zo veel mogelijk levensduur uit het dak halen.
En dat doen we in het belang van de klant.

Zo staan wij garant voor een mooi rieten dak dat jaren meegaat.
Overweegt u een nieuw rieten dak, dan komen wij u graag al in een vroegtijdig  stadium adviseren over de rietkeuzes en de constructie.

nieuw rieten dak drenthe

Riet, een meerwaarde voor uw woning

Een rieten dak zorgt voor meerwaarde van een woning. Het heeft een warmere uitstraling en de woning neemt toe in waarde. Bij Kocks zorgen we ervoor dat die meerwaarde nog duidelijker wordt door een perfecte afwerking, het juiste riet en een goede dikte van het riet. En dat is ook weer een voordeel als het gaat om de levensduur van het dak. De levensduur is ook afhankelijk van de dakhelling, hoeveelheid zonlicht en het onderhous. Wij kunnen u daarover informeren, zodat u van tevoren weet waarover het gaat.

Een rieten dak geeft ook een uitstekende isolatie en dat geldt zowel in de winter als de zomer. Daarmee wordt op de energierekening bespaard. Overigens kunnen wij u prima adviseren over isolatiematerialen. Een ander belangrijk voordeel is dat riet flexibel is, waardoor vele dakvormen mogelijk zijn.

rieten dak in emmen

Traditioneel of schroefdak

We kennen twee soorten constructies, namelijk traditioneel dak of een schroefdak. Een traditioneel dak is een open constructie met balken en latten waarop het riet met draad wordt bevestigd. Bij een schroefdak worden de balken voorzien van platen waarop het riet wordt bevestigd. Dit noemen we ook wel een gesloten constructie.

Beide constructies kennen voor- en nadelen waarover wij u graag willen informeren. Het voordeel van een schroefdak zijn de veel lagere stookkosten, grotere brandveiligheid, het is tochtvrij en de verzekeringspremie is lager.

Rietdekken, een ambacht

Het rietdekken is een ambacht waar het gaat om kennis en het juiste materiaal. Na een deskundig advies gaan we aan de gang. We verwijderen eerst eventueel oude riet en/of pannen, inspecteren we de dakconstructie en repareren we waar nodig en daarna gaan we rietdekken. Dat doen we altijd vakkundig en altijd met zo weinig mogelijk overlast.

Op zoek naar een nieuw rieten dak, onderhoud of renovatie?