Onderhoud

Onderhoud van een rieten dak

Een goed rieten dak heeft onderhoud nodig. Na verloop van jaren zal een rieten dak veranderen van kleur. Ook kan er sprake zijn van algengroei en mossen, die de kwaliteit aantasten.

Door algen krijg je een verdichting van het dak, waardoor woondampen niet meer door het dak kunnen worden afgevoerd. Zo blijft het dak langer nat en dat zorgt voor schimmels en rot. Mossen houden ook vocht vast en trekken vogels aan die op zoek zijn naar insecten. Voor een langere levensduur is dan onderhoud nodig. Rietdekkersbedrijf Kocks zorgt ervoor dat uw rieten dak goed wordt onderhouden.

rieten dak schoonmaken spuiten

Hoe vaak is er sprake van onderhoud?

Onderhoud van een rieten dak is afhankelijk van diverse factoren, zoals de dakhelling, plaatselijke situatie, ligging van het dak (zonzijde of niet), windhoek en bijvoorbeeld aanwezigheid van bomen.

Als erkend rietdekkersbedrijf kunnen wij u informeren over hoe vaak onderhoud nodig is. Daarnaast zorgen we voor een grondige inspectie en gaan daarna aan de slag.

onderhoud rieten dak

Het rieten dak schoonmaken

Wij kunnen uw dak schoonmaken, mossen, algen en vuil verwijderen door het dak te scheren en te behandelen tegen algen met een biologisch afbreekbaar algenbestrijdingsmiddel. Daardoor kan het dak weer ademen en kan het weer jaren mee. Dat doen we op afroep, maar het is nog beter om een servicecontract hiervoor af te sluiten, want investeren in preventief onderhoud zorgt voor een langere levensduur van het rieten dak.

Reparatie van het rieten dak

Ook voeren wij reparaties uit zoals lekkages en stopwerk. Kortom uw onderhoud is door ons goed geregeld.

Op zoek naar een nieuw rieten dak, onderhoud of renovatie?