Riet

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor het vernieuwen of renoveren van uw rieten dak? Een erkend rietdekkersbedrijf met jarenlange ervaring? Rietdekkersbedrijf C. Kocks is de partner voor u. Een rieten dak voor uw woonboerderij, vrijstaande woning of voor u tuinhuisje? Alles is mogelijk.

Wat is riet?

Riet is een natuurproduct die al honderden jaren gebruikt wordt voor het bedekken van daken. Riet is een oever- of moerasplant die tot de grassoorten behoort. Rieten planten groeien het beste in arm en zoet water. Niet al het riet is geschikt als dakbedekking, éénjarig riet kan hiervoor gebruikt worden. Dakdekkers gebruiken veel Nederlands riet. Door ons klimaat beschikken wij over veel rietvelden en is het meeste riet uitermate geschikt voor het dakdekken. De Nederlandse aanvoer van riet is echter niet voldoende. Daarom moeten we als rietdekkers ongeveer 75% van ons riet importeren vanuit het buitenland. Hiervoor gebruiken we onder andere Roemeens, Hongaars en sinds kort ook Chinees riet. Goed riet uit Nederland komt onder andere uit Friesland, Noord-Holland, de Nieuwkoopse plassen en Overijssel.

Twee soorten rieten dak

Dakdekkersbedrijven kunnen uw dak op twee manieren dekken. Uw rieten dak kan een open constructie hebben of een gesloten constructie. De open constructie wordt al honderden jaren toegepast. Hierbij wordt het riet op latten gebonden. De gesloten constructie wordt ook wel het schroefdak genoemd. Hierbij wordt het riet op dichte platen geschroefd. De twee soorten hebben allebei hun eigen voordelen. Wilt u weten welk rieten dak het beste bij u past? Rietdekkersbedrijf C. Kocks beantwoordt graag al uw vragen.

De voordelen van riet

Riet wordt al meer dan 600 jaar gebruikt als dakbedekking. Er is veel ervaring op dit gebied opgedaan. Deze 600 jaar ervaring geldt voor de open dakconstructie. Ook is de open constructie zeer licht en zorgt het riet voor de optimale ventilatie zonder condensvorming. Door de open constructie kunt u het riet vanaf de binnenkant zien. Dit zorgt voor een mooi uiterlijk. Vooral in stallen wordt dit veel toegepast. In woonhuizen zal men het riet natuurlijk niet kunnen zien door de nodige isolatie. Kiest u voor een gesloten dakconstructie dan beschikt u over uitstekende isolatie en brandveiligheid. Door de afwerking aan de binnenkant is de constructie stofvrij en zult u geen riet vinden aan de binnenkant van uw dak.

Contact riet?

Heeft u nog vragen over rieten daken of over riet in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen ook graag langs om u te adviseren over uw rieten dak.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651