Vlechtwerk

Bent u op zoek naar authentieke elementen voor uw rietgedekte schuur, woning, of carport? Rietdekkersbedrijf C. Kocks kan uw object net dat beetje extra geven door een vlakke wand van traditioneel vlechtwerk te voorzien.

Wat is vlechtwerk?

Vroeger werd vlechtwerk vaak toegepast op de wanden van rietgedekte stallen en schuren. Het meeste vlechtwerk wordt in Nederland in Drenthe en het Oosten van ons land toegepast. Rietdekkerrsbedrijf C. Kocks kan uw strowand voorzien van de zogenaamde strokruizen. Deze strokruizen werden vroeger geplaatst om de bevestigingspunten van de strowanden te beschermen. Ook was stro meestal volop aanwezig op de boerderijen en was dit een eenvoudige en goedkope manier om de strowanden te verstevigen. Tegenwoordig wordt het vlechtwerk vooral toegepast om de authentieke sfeer en uitstraling van een object te behouden. Ook in de nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van het vlechtwerk. Het stro wordt met wilgentenen en dunnen wilgentwijgen aan elkaar gevlochten en bevestigd. Als één van de weinigen in Nederland voert Rietdekkersbedrijf C. Kocks het traditionele vlechtwerk uit. Voor informatie kunt u eenvoudig contact met ons opnemen.

Restauratie en vlechtwerk

Op oude boerderijen is meestal nog vlechtwerk terug te vinden. Bij een restauratie opdracht kan de klant er voor kiezen om dit vlechtwerk te behouden. Het authentieke vlechtwerk geeft de boerderij zijn originele uitstraling terug. Het vlechtwerk wordt in eigen beheer uitgevoerd. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en zorgen voor de juiste afwerking. Als één van de weinig rietdekkersbedrijven kunnen wij op de authentieke manier vlechtwerk aanbrengen. We gebruiken hiervoor alleen maar wilgentenen en bandgarden van prima kwaliteit. Op deze manier kunnen wij een lange levensduur garanderen.

Contact restauratie en vlechtwerk

Overweegt u om authentiek vlechtwerk aan te laten brengen op de wand van een schuur, woning of garage? Ons rietdekkersbedrijf geeft u graag aanvullende informatie of advies over het vlechtwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651