Rieten kap

Een rieten kap geeft uw woonboerderij, nieuwbouwhuis of schuur net dat beetje extra uitstraling. Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor het plaatsen van een rieten kap? Of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Rietdekkersbedrijf C. Kocks is u graag van dienst.

Wat is een rieten kap?

Een rieten dak wordt ook wel een rieten kap genoemd. De kap van uw woning wordt dan met riet bekleed. Het plaatsen van rieten kappen wordt al honderden jaren gedaan. Vroeger was het goedkoop en praktisch om een rieten kap te plaatsen. Er was riet in overvloed en het beschermde je huis tegen invloeden van buitenaf. Tegenwoordig is het plaatsen van een rieten kap niet meer de goedkoopste manier van dakbedekking maar wel een hele mooie. Het plaatsen van een rieten kap wordt meestal gedaan om uitstraling en sfeer aan een object toe te voegen. Het riet levert ook extra waarde op voor uw object. Riet is een natuurproduct, deze plant leeft in moerassen of aan oevers. Het riet dat geschikt is voor daken is eenjarig riet die in arm en zoet water gestaan heeft. Nederland levert ongeveer 25% van al het riet dat wij gebruiken. Helaas kunnen we niet aan de vraag voldoen. Het overige riet wordt uit het buitenland geïmporteerd. Landen zoals Roemenië, Hongarije en Oostenrijk leveren ons goed riet.

Soorten rieten kappen

Riet wordt op twee verschillende manieren geplaatst. Dakdekkers kunnen uw woning voorzien van een open dakconstructie of een gesloten dakconstructie. De open dakconstructie wordt al van oudsher gebruikt. Het riet wordt vastgemaakt door het op de latten te binden. Het riet blijft vanaf de binnenkant te zien en zorgt voor optimale ventilatie. In woonhuizen dient de rieten kap nog wel geïsoleerd te worden. Vrij nieuw is de gesloten dakconstructie. Ongeveer 25 jaar geleden werd deze vorm voor het eerst toegepast. De gesloten dakconstructie zorgt ervoor dat de rieten kap weer aan de nieuwbouw eisen kan voldoen. De isolatiewaarde en de brandveiligheid van een gesloten kap constructie zijn veel groter dan die van een open dakconstructie. De rieten kap wordt bij een gesloten constructie eerst afgetimmerd met houten platen waarna het riet hierop bevestigd wordt door middel van schroeven. Het wordt ook wel een schroefdak genoemd.

Contact rieten kap

Wilt u een rieten kap laten plaatsen? Of is uw rieten kap aan vervanging of onderhoud toe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor informatie of het maken van een afspraak.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651