Renovatie

Alles is een keer aan vervanging of renovatie toe. Zo ook een rieten dak. Heeft uw rieten dak zijn beste tijd gehad? Bent u flauw van alle mos en algen aanslag op uw dak of komt het bindmateriaal tevoorschijn? Dakdekkersbedrijf C. Kocks komt uw rieten dak graag renoveren.

Wat is renovatie?

Renovatie is het vernieuwen van een object. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat het hele object gesloopt of vervangen wordt. Soms kan er volstaan worden met het gedeeltelijke vervangen van materialen. Een renovatie van een rieten dak is één van de werkzaamheden van Rietdekkersbedrijf C. Kocks. Wanneer uw rieten dak bedekt is met mos of algen, dan betekent dit niet altijd dat uw gehele dak gesloopt moet worden. Door renovatie werkzaamheden kan uw rieten dak weer helemaal opknappen. Zo kan het Rietdekkersbedrijf uw rieten dak scheren of kammen. Uw rieten dak is na werkzaamheden weer zo goed als nieuw. Ook wanneer u het bindmateriaal van uw dak ziet kan uw dak gerenoveerd worden. Door het doordekken van het riet kunnen kosten en tijd bespaard worden. Renovatie betekent dus het gedeeltelijk vernieuwen van uw rieten dak.

Renovatie mogelijkheden

Rietdekkersbedrijf C. Kocks heeft verschillende renovatie technieken tot haar beschikking. De techniek die wij hanteren hangt af van de staat van uw rieten dak. Ook de problemen bepalen welke techniek geschikt is. Zo kunnen wij het riet van uw dak scheren en kammen als uw dak een laag algen of mos bevat. Deze laag is te herkennen aan een slijmerige donkere laag bovenop het rieten dak, dit zijn algen. Mos herkent u aan groene mosplakken op uw rieten dak. Deze laag kan verwijderd worden door het scheren van uw dak. Met een speciale heggenschaar verwijderen we de bovenste laag van het riet. Hierbij nemen we direct de schadelijke algen en mossen mee. Slijtage aan uw dak door ouderdom kan soms gerenoveerd worden door het doordekken van uw dak. Dit bespaart kosten en uw dak hoeft niet helemaal gesloopt te worden. Vanaf het dak gemeten zit het bindmateriaal op ongeveer 17 centimeter afstand. Dit betekent dat er nog genoeg riet over is om door te dekken. Uw rieten dak krijgt zo gezegd een nieuw laagje. Door het doordekken met nieuw riet gaat uw dak weer 10 tot 15 jaar langer mee. Na renovatie is het wel belangrijk dat u uw rieten dak goed onderhoudt. Dit kunnen wij bijvoorbeeld voor u doen door het inspuiten van uw dak tegen algen en mos.

Contact renovatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw rieten dak? Wilt u weten of uw rieten dak in aanmerking komt voor een renovatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of advies.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651