Over ons

Rietdekker Drenthe

Bent u op zoek naar een erkende rietdekker in Drenthe? Dan kan Rietdekkersbedrijf C. Kocks uw partner zijn. Met jarenlange ervaring en alleen erkende rietdekkers in dienst zorgen wij voor al uw rieten daken.

Het werk van een rietdekker in Drenthe

Rietdekkers zijn gespecialiseerd in het werken met riet. Riet is een natuurproduct die aan oevers of moerassen groeit. Het perfecte rietdekkers riet heeft een jaar lang gegroeid in zoet en arm water. Nederland produceert helaas te weinig riet voor alle daken. Ongeveer 25% van het gebruikte riet is afkomstig uit Nederland. De rest wordt geïmporteerd vanuit onder andere Hongarije, Oostenrijk en China. Rietdekken is een echt ambacht. Het rietdekken gebeurt voor het grootste deel handmatig. Rietdekkers kunnen tegenwoordig een opleiding volgen tot erkend rietdekker. Vroeger was dit niet nodig, het rietdekken werd van vader op zoon overgebracht. Jaren geleden werden bijna alle daken met riet gedekt. Riet was er in overvloed en zorgde ervoor dat het huis beschermd was tegen regen en wind. Ook was het goedkoop om riet aan te schaffen. Rietdekkers in Drenthe waren er in overvloed, veel mensen kenden het ambachtelijke werk. Rietdekkersbedrijven waren er dan ook in mindere mate.

C. Kocks: dé rietdekker uit Drenthe

Rietdekkersbedrijf C. Kocks uit Emmen staat bekend als één van de beste rietdekkers uit Drenthe. Daar zijn we maar wat trots op en we doen er dan ook alles aan om onze naam hoog te houden. Naast het feit dat we altijd kwaliteit leveren, zetten we ook hoog in op service. We proberen zo snel mogelijk ter plaatse te zijn en komen ook bij u langs om advies te geven. Als u besluit om gebruik te maken van onze diensten, heeft u een persoonlijk aanspreekpunt voor al uw vragen.
Omdat Rietdekkersbedrijf C. Kocks uit Drenthe komt, zijn wij natuurlijk de aangewezen partij voor uw Drentse vlechtwerk. U kunt bij ons terecht voor al uw strowanden die wij uiteraard op de authentieke Drentse manier vlechten.

Contact rietdekker Drenthe

Bent u nieuwsgierig naar de diensten van Rietdekkersbedrijf C. Kocks? Of wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak. Natuurlijk komen wij graag bij u langs om uw object te bekijken en te beoordelen.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651