Onderhoud rieten dak

Heeft u een rieten dak op uw woning, schuur of carport? Dan is het natuurlijk belangrijk dat uw rieten dak goed onderhouden wordt. Maar hoe doet u dit nou? Rietdekkersbedrijf C. Kocks werkt uitsluitend met erkende rietdekkers die uw dak uitstekend kunnen onderhouden.

Hoe onderhoudt u een rieten dak?

Een rieten dak heeft net als alle andere daken onderhoud nodig. Zie het als een jaarlijkse APK keuring. Het is belangrijk dat u uw rieten dak beschermt tegen invloeden van buitenaf. Door weersomstandigheden of de standplaats van uw object kan de levensduur van uw rieten dak beïnvloed worden. Rietdekkersbedrijf C. Kocks is van mening dat u beter preventief onderhoud kunt plegen dan renovatie. Het onderhouden van een rieten dak gaat als volgt: uw rieten dak wordt gekamd zodat de laag algen en mos verwijderd worden. Daarna kan het dak ingespoten worden met een algen dodend middel.

Onderhoud rieten dak door kammen

Mossen en algen kunnen na verloop van tijd een dichte laag op uw rieten dak vormen. Deze laag zorgt ervoor dat uw dak luchtdicht wordt afgesloten. Door de algen en het mos kan uw riet niet meer ademen en hebben schimmels de vrije hand. Het kammen van uw rieten dak gebeurt met een simpel broodmes of een elektrische heggenschaar. Het bovenste laagje van het riet wordt voorzichtig verwijderd. Daarbij zorgen wij er als dakdekkers voor dat we geen grote laag verwijderen. Dit zou namelijk de levensduur van uw dak verkorten. Na het kammen wordt het schone riet glad geklopt. Als afronding wordt het dak geveegd met een harde bezem. Dit verwijdert alle overgebleven stukjes riet.

Onderhoud rieten dak door spray algen dodend middel

Om er voor te zorgen dat uw rieten dak niet bedekt wordt met een slijmerige laag algen of een groene bobbelige laag mos heeft uw dak jaarlijks onderhoud nodig. Rietdekkersbedrijf C. Kocks kan uw dak eenvoudig inspuiten met een algen dodend middel. Dit zorgt ervoor dat algen zich niet langer een het riet kunnen hechten. De algen die al aanwezig zijn groeien niet meer en laten los na de eerste regenbui. Het sprayen met het algen dodend middel dient regelmatig herhaald te worden. Wanneer dit gebeurt is afhankelijk van de omstandigheden waaraan uw dak blootgesteld wordt. Zo hebben veel bomen en schaduw een negatief effect op uw rieten dak. Het dak blijft langer nat en is geliefder bij algen en mos. Het sprayen dient dan regelmatiger herhaald te worden. Meestal volstaat eenmaal per jaar sprayen. Dit onderhoud vergroot de levensduur van uw rieten dak aanzienlijk.

Contact onderhoud rieten dak

Heeft u een rieten dak en wilt u graag meer weten over het onderhoud? Of zoekt u een bedrijf dat uw rieten dak kan onderhouden? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651