Nokvorsten

Heeft u al een rieten dak of bent u van plan om een rieten dak te laten plaatsen? Dan is de afwerking van uw dak natuurlijk ontzettend belangrijk. De afwerking van een rieten dak wordt gedaan met nokvorsten. Rietdekkersbedrijf C. Kocks heeft erkende rietdekkers in dienst die als geen ander weten hoe belangrijk een goede afwerking is.

Wat zijn nokvorsten?

Nokvorsten zijn dakpannen voor de nok van uw dak. Ze zorgen voor de juiste afwerking van uw rieten dak. De nokvorsten hebben meestal een half ronde vorm zodat ze eenvoudig over de nok van het dak te plaatsen zijn. Er zijn echter ook platte nokvorsten. De meeste nokvorsten zijn gemaakt van keramiek, hier worden dakpannen ook van gemaakt. Deze keramische nokvorsten zijn in verschillende kleuren verkrijgen. Naast de keramische nokvorsten worden er ook nokvorsten van koper gemaakt. Rietdekkersbedrijf C. Kocks werkt met de nokvorsten van uw keuze.

Afwerking met nokvorsten

In Nederland zijn bijna alle rieten daken hetzelfde. De verschillen zitten in kleine dingen zoals rondingen bij dakkapellen, de afdekking van ontluchtingskanalen of in de nokafwerking. Lokale gebruiken of tradities kunnen vaak afgelezen worden aan de nok van een rieten dak. Zo kan een rietdekkersbedrijf een bepaalde voorkeur hebben voor de afwerking waardoor zijn werk te herkennen is. De meeste rieten daken worden afgewerkt met de halfronde nokvorsten. Deze keramische nokvorsten gaan lang mee en maken uw rieten dak compleet. De meeste keramische nokvorsten worden geleverd in rood of zwart. De afwerking van dakramen of dakkapellen wordt hier vaak op afgestemd. Koperen nokvorsten worden ook gebruikt. Van koperen nokvorsten wordt gezegd dat ze het rieten dak beschermen tegen algen en mos. Regen dat in aanraking is geweest met koper heeft weliswaar een algen-remmende werking, maar zal uw dak nooit geheel alg vrij houden. De eerste meters (boven aan uw dak) zullen schoon blijven door koperen nokvorsten voor de rest geldt gewoon het advies tot onderhoud.

Contact nokvorsten

Wilt u uw rieten dak laten vervangen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor aanvullende informatie of maak een afspraak om persoonlijk kennis te maken.
Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651