Constructie en verbetering dakconstructies

Is de constructie van uw rieten dak niet in orde? Of wilt u de dakconstructie verbeteren? Rietdekkersbedrijf C. Kocks plaatst niet alleen riet op uw dak, maar brengt ook verbeteringen aan in de dakconstructie. Gehele renovatie of vervanging van rotte delen behoren ook zeker tot de mogelijkheden.

Wat is een constructie?

Als we het in de rietbranche over constructies hebben, dan praten we over dakconstructies. Deze dakconstructies zorgen ervoor dat uw riet ergens op bevestigd kan worden. De latten en balken die zich onder uw rietenkap bevinden behoren tot de dakconstructie. Riet wordt geplaatst op twee soorten constructies. De oudste methode is de open dakconstructie. Hierbij wordt het riet op latten gebonden. De binnenkant van de kap blijft open waardoor het riet van binnenuit te zien blijft. De nieuwere methode is de gesloten dak constructie. De kap wordt bedekt met houden platen waar het riet op vast geschroefd wordt. Dit wordt ook wel het schroefdak genoemd.

Verbetering constructie

Als uw rieten dak aan vervanging toe is, kan het zijn dat uw dakconstructie dit ook is. Soms zijn de balken en latten gedeeltelijk of helemaal aan vervanging toe. Ook kunt u kiezen voor het veranderen van de dakconstructie. U wilt bijvoorbeeld van een open- naar een gesloten dakconstructie. Rietdekkersbedrijf C. Kocks is van alle markten thuis en kan u prima helpen bij het vervangen, renoveren of verbeteren van uw dakconstructie. Alles wat wij doen wordt in goed overleg besloten. Zo geven wij altijd uitgebreid advies over de dakconstructie. Als onze rietdekkers een nieuw rieten dak plaatsen, dan komen mankementen aan de dakconstructie soms pas aan het licht als het oude riet verwijderd is. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Wel maken wij u hier vooraf attent op en overleggen wij altijd wat de beste oplossing voor u is. Voor extra informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact dakconstructies

Bent u van plan om uw rieten dak te vervangen en wilt u graag weten welke dakconstructie het beste bij u past? Of bent u benieuwd naar ons bedrijf en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie of maak een afspraak om persoonlijk kennis te maken.

Rietdekkersbedrijf C. Kocks

Splitting 9
7826 CN, EMMEN

E-mail:  info@kocks.nl 
Telefoon:  0591-621017
Mobiel: 06-55818364
KvK nr:  04059780
Btw nr:  NL 1158.66.450.B.01
U.S.T. nr.: DE 116.5777.3651